Hazırlık velîlerine tanıtım toplantısı okulun açıldığı ilk hafta yapılır.
Hazırlık sınıfına kayıt olmak için duyurulan kontenjan açığı, okulumuzun web sitesinden veya okul girişindeki duyuru panosundan takip edilebilir.
Hazırlık velîlerine tanıtım toplantısı okulun açıldığı ilk hafta yapılır.
Bu bilgilere web sitemizden  Kayıt bölümünde gerekli belgeler başlığı altından ulaşabilirsiniz.
Bu bilgilere web sitemizden  Kayıt  başlığı altından ulaşabilirsiniz.
Yeni kayıt olan bir öğrencinin kaydını çekmek için dilekçe yeterlidir.
Evet. Lütfen web sitemizden Genel Bilgiler > Kayıt > Yeni Kayıt sayfasını okuyunuz.

Evet olabilir.

Ancak yabancı dil dersi İtalyanca olan özel okullardan gelen veya İtalyan Dili üzerine geçerli B1 seviyesinde yeterlilik gösteren bir sertifika sahibi öğrenci 9. sınıfta yeterli kontenjan olduğunda kayıt olabilir.

Kayıt günü saat 14.00'ten önce çekilen kayıt adedi hemen değerlendirmeye alınır ve açık kontenjana eklenir.
Kayıt günü saat 14.00'ten sonra çekilen kayıtlar sonucunda oluşan açık kontenjan bir sonraki ön kayıt döneminde değerlendirmeye alınır ve o dönemdeki açık kontenjana eklenir. Eğer bu açık kontenjan son hafta oluştuysa Sınav Yürütme Kurulu'nun kayıt süresini uzatmaması durumunda kalan açık kontenjan kullanılamaz.
Yaptırılmayan kayıtlar sonucunda oluşan açık kontenjan bir sonraki ön kayıt döneminde değerlendirmeye alınır ve o dönemdeki açık kontenjana eklenir. Eğer bu açık kontenjan son hafta oluştuysa MEB'in kayıt süresini uzatmaması durumunda kalan açık kontenjan kullanılamaz.
Hayır, değildir. Okul, taban puanını daha fazla düşürmeyip öğretim yılını açık kontenjanla sürdürmeyi tercih edebilir.
Hayır, özel okullar ilân ettikleri kontenjanı doldurmak zorunda değildir. Puan düşürmeyip öğretim yılına açık kontenjanla başlama yolunu tercih edebilirler.
Bu karar okulun kurucu temsilcisine aittir. Eğer sınıf tekrarı yapan çok sayıda öğrenci varsa sınıf mevcutlarının fazla artmaması için bu kontenjan kullanılmayabilir.

Öğrencinin sınıfı okulun 2. günü öğrenilebilir.

Okulumuz özel dersi önermemektedir. İhtiyaç duymanız halinde çevrenize danışmanız en sağlıklı çözüm olacaktır.
Hayır. Taban puan mutlaka ön kayıtlardan önce duyurulur. Bu duyuru yapılmadan asla ön kayıt veya kesin kayıt yapılmaz.
Ön kayıt yaptırabilmek için öğrenci sınava girmiş ve ilgilendiği okulun açıkladığı taban puana eşit veya bu puandan daha yüksek bir puan almış olmalıdır.
Ön kayıt için ilgilenilen okula başvurulmalıdır. Okul internetten ön kayıt yapmaya olanak tanımışsa okula gidilmesine gerek yoktur, işlem internet üzerinden de yapılabilir.
Ön kayıt için sınav sonuç belgesi gereklidir (ve yeterlidir). Okul, internetten ön kayıt yapmaya olanak tanımışsa TC Kimlik no'su girilerek ve puan kontrolu yapılarak da ön kayıt yapılabilir.
Ön kayıt sonuçları okul girişindeki duyuru panosundan veya Web sayfamızdan takip edilebilir. Kesin kayıt yaptırabilmek için önceden duyurulan gün ve saatte okulda bulunmak zorunludur.

Öğrenci servisleriyle ilgili tüm işlemler kayıtların başladığı ilk günden itibaren okuldaki firma yetkilisi ile yapılacaktır.

Taban puan okulun Kayıt Kabul Komisyonu tarafından belirlenir.
Taban puan Bakanlığın kılavuzda belirttiği gün ve saatte açıklanır. Güncel tarihleri öğrenmek için lütfen web sitemizin ana sayfasından Genel Bilgiler > Kayıt > Kayıt Takvimi sayfasını okuyunuz.

Açıklama

Sistemdeki sorular her öğretim yılında gözden geçirilmekte ve gerekli güncellemeler yapılmaktadır.

Buna rağmen tereddüde düştüğünüz bir soru - cevap çifti varsa lütfen detaylı bir açıklama ile kayit@galileilisesi.k12.tr adresine e-posta gönderiniz.